Sanja Risek

Sanja Risek rođena je u Kutini 1987. godine, gdje je završila osnovnu školu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Završila je preddiplomski studij sociologije i komunikologije te diplomski studij socijalne pedagogije. Radi kao viša stručna savjetnica- socijalni pedagog na Županijskom sudu u Zagrebu,  a prije toga radila je u posebnom razrednom odjelu i kao stručna suradnica - socijalni pedagog u osnovnoj školi.

U svom radu potiče suradnju i unaprjeđenje zajednice. Nizom projekata i aktivnosti u školama, a posebno projektom "Male ruke za male šape" koji je dobio nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, ističe važnost volontiranja i pomaganja drugima. Organizirala je brojna predavanja na tu temu, vodila brojne preventivno-kreativne radionice, a vodila je i dramsku skupinu u koju je uključila učenike s problemima u ponašanju. Bila je aktivno ukljucena u rad Koordinacije Grada Kutina prijatelj djece te članica Županijskog stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta.  Certificirana je trenerica za osposobljavanja učitelja za provođenje preventivnog program Lions Quest – Vještine za adolescenciju (Skills for Adolescence - LQSFA). Za učitelje, roditelje i učenike održala je brojna predavanja i radionice te provela nekoliko manjih istraživanja s ciljem poboljšanja kvalitete rada škole. 

Godine 2022. zapošljava se na Županijskom sudu u Zagrebu, na Odjelu za mladež gdje radi s djecom i mladima, žrtvama kaznenih djela i svjedocima, te s onima u sukobu sa zakonom. 

Uz obitelj, prijatelje i, naravno, socijalnu pedagogiju, ljubitelj je umjetnosti i dizajna, društvenih igara, tehnologije i novih otkrića. 

Potiče povezivanje, razmjenu znanja i iskustava sa stručnjacima izvan Hrvatske u okviru Global Alliance for Social Pedagogy and Social Education.

Članica je i Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih pedagoga. 

Mjesto rada:

Županijski sud u Zagrebu

Odjel za mlade

Kontakt:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Elina Petričec

Elina Petričec

Sanja Narić

Sanja Narić

Tihana Novak

Tihana Novak

Kristina Ribarić

Kristina Ribarić

Željka Gregorin

Željka Gregorin

Maja Vučić Blažić

Maja Vučić Blažić