Sanja Radić Bursać

Sanja Radić Bursać rođena je 15. kolovoza 1984. godine u Osijeku. Diplomirala je 2009. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer socijalne pedagogije, te svoje formalno radno iskustvo stjecala u sustavu odgoja i obrazovanja. Kao stručna suradnica radila je u V. osnovnoj školi Bjelovar (posebna ustanova za učenike s višestrukim teškoćama u razvoju), u Učeničkom domu Ivana Mažuranića Zagreb na mjestu odgajateljice (odgojno-obrazovni rad s muškom populacijom, učenicima srednjih škola) te u Centru za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu radila je kao stručna savjetnica za preventivne aktivnosti i podzastupljene skupine studenata. Trenutno je zaposlena u Srednjoj školi Ivan Švear Ivanić Grad na mjestu stručne suradnice socijalne pedagoginje.

Uz obrazovanje na visokoškolskoj ustanovi i navedeno radno iskustvo, stručne kompetencije razvijala je angažmanom u brojnim organizacijama civilnog sektora (Udruga za poticanje pozitivnog rasta i razvoja - Letim, Udruga za inicijative u socijalnoj politici - UISP, Ambidekster klub, Udruga Igra, Plavi telefon, Centar za mladež Zaprešić i dr.) koji je uključivao široki raspon aktivnosti (od procjene potreba, razvoja preventivnih programa do implementacije istih, edukacije i supervizije izvoditelja, provedbe evaluacije) te kroz kontinuirano, dugogodišnje usavršavanje. Upravo rad na preventivnom području predstavlja najznačajniji stručni interes imenovane socijalne pedagoginje koja je sudjelovala u oblikovanju nekoliko programa za djecu, mlade i roditelje (poput "Na izvoru samostalnosti - trening životnih vještina" za mlade u alternativnim oblicima skrbi, program osnaživanja obitelji "Obitelj za 5!", "Za siguran let" koji uključuje mlade osobe s teškoćama u razvoju i učenike redovnih srednjih škola, "JA znam, mogu i hoću!" namijenjen učenicima s kombiniranim teškoćama, "Komunikacijske vještine u prevenciji sukoba", "Priprema, pozor, START!" za učenike završnih razreda srednjih škola, "PePeRS – program poticanja pozitivnog razvoja samopouzdanja" za mlade korisnike dječjih domova i mnogi drugi).

Od školske godine 2016./2017. i strane Agencije za odgoj i obrazovanje, imenovana je voditeljicom Županijskog stručnog vijeća voditelja školskih preventivnih programa u srednjim školama i učeničkim domovima Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Uključena je u znanstveno-istraživački tim pod vodstvom izv.prof.dr.sc. Nevena Ricijaša s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te sudjeluje u aktivnostima u okviru projekta "Kockanje mladih u Hrvatskoj" i jedna je od autora programa prevencije kockanja mladih "Tko zapravo pobjeđuje?".

Sudjelovala je na nizu stručnih skupova i kongresa/konferencija. Usko surađuje s Odgojnim savjetovalištem u Centru za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je članica Udruge Letim, Udruge za realitetnu terapiju Republike Hrvatske, Hrvatske udruge socijalnih pedagoga i drugih.

KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tina Peraica

Tina Peraica

Valentina Kranželić

Valentina Kranželić

Dora Dodig Hundrić

Dora Dodig Hundrić

Dejana Bouillet

Dejana Bouillet

Dijana Jerković

Dijana Jerković

Saša Rajić

Saša Rajić