Dijana Jerković

Dr. sc. Dijana Jerković diplomirala je 2005. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer: Socijalna pedagogija). Edukaciju iz integrativne psihoterapije završila je 2010. godine te posjeduje Europski certifikat iz psihoterapije (ECP). Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Prevencijska znanost i studij invaliditeta na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je 2015. godine obranivši doktorski rad pod naslovom "Samoodređenost studenata u studentskim naseljima i učestalost konzumiranja alkohola i kanabinoida".

Radila je kao odgajateljica u Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi 'Bl. Alojzije Stepinac' u Brezovici (ožujak 2006.-rujan 2007.); kao izvoditeljica projekata prevencije ovisnosti u Udruzi PET PLUS u Zagrebu (rujan 2007.-siječanj 2008.); na mjestu odgajateljice u Domu za djecu Zagreb (ožujak - rujan 2008.); odgajateljice u Domu za odgoj djece i mladeži Zagreb (rujan 2008.–travanj 2009.) te službenice u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske (ožujak 2010.-rujan 2017.). Od rujna 2017. godine zaposlena je u Klinici za psihijatriju Vrapče te radi kao vanjska suradnica Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (izvedba izbornog kolegija Socijalna pedagogija). Ima iskustvo u provedbi odgojne mjere pojačane brige i nadzora, mjere nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi te individualne i grupne psihoterapije.

Znanstveni i stručni interesi pristupnice usmjereni su na prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti te na promociju mentalnog zdravlja kroz neposredan rad s osobama u riziku. Sudjelovala je u nekoliko znanstvenih i stručnih projekata u okviru kojih je promovirala Europske standarde za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga, sudjelovala u razvoju i prilagodbi drughelp.eu DUDIT instrumenta za samoprocjenu rizika povezanih s konzumiranjem droga, bavila se primjenom Facebook oglasa u regrutiranju sudionika u okviru pilot projekta "Europsko web istraživanje droga: obrasci uporabe" te promocijom Globalnog istraživanja droga (Global Drug Survey) u Hrvatskoj. Tijekom 6. EUSPR konferencije održane 22.-24. listopada 2015. u Ljubljani, Society for Prevention Academic Network nagradilo ju je 2. nagradom za obećavajućeg mladog znanstvenika (Early Career Poster 2nd Prize Certificate).

Od 2015. godine članica je Upravnog odbora Hrvatske udruge socijalnih pedagoga te članica brojnih znanstvenih i stručnih udruženja.

KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tina Peraica

Tina Peraica

Valentina Kranželić

Valentina Kranželić

Sanja Radić Bursać

Sanja Radić Bursać

Dora Dodig Hundrić

Dora Dodig Hundrić

Dejana Bouillet

Dejana Bouillet

Saša Rajić

Saša Rajić